Sunday, November 24, 2013

Agresivna Glazba I Njezine Opasbosti

Agresivna glazba i njene opasnosti Glazba je oduvijek imala utjecaja na naše društvo i naše vrijednosti. Od 60-ih godina 20. stoljeća glazba se sve više počela koristiti u svrhu promoviranja opasnih i štetnih ideja. Sudeći po raznim istraživanjima i opažanjima doktora (a jedan od njih je i dr. T. L. Tashijan, ravnatelj bolnice «Mount Sinai» u Philadephiji) tekstovi raznih rock pjesama uvelike su utjecali na formaciju vrijednosti među djecom. Međutim, to nije ništa novo. Još davnih dana, Aristotel je bio uvjeren kako glazba utječe na karakter čovjeka. Platon je rekao kako bi glazba mogla biti «instrument za mijenjanje cijelih društava». Sada kombinirajte snagu glazbe sa štovanjem junaka. Tinejdžeri danas štuju glazbenike kao svoje junake, više čak nego sportaše. Ti mladi ljudi vjeruju da je glazba važnija od vj ere ili knjiga, što se potvrđuje i količinom utrošenog vremena u slušanje takve glazbe. Mladi između 14. i 18. godine provode skoro isto vremena slušajući glazbu koliko su i na nastavi, u školi.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Američka zdravstvena organizacija zaključila je da slušanje glazbe ima veći utjecaj nego gledanje televizije. Istraživanje otkriva kako je upravo glazba jedan od krivaca za korištenje droga ili predbračni spolni odnos kod mladih ljudi. Kako agresivna glazba utječe na mlade? Danas vlada uglavnom trend prema tamnijem. Sve vi& scaron;e opasnih tekstova pjesama kulminira ! u heavy-metal i rap glazbi. Dr. William C. Scott, predsjednik Američkog liječničkog vijeća rekao je za nasilnu glazbu da je «prava prijetnja za psihičko zdravlje i emocionalno stanje, osobito za ranjivu djecu i adolescente». Danas na tržištu postoji barem 13 bendova nazvanih po...If you want to get a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.